Hur mycket kan man tjäna?

En vanlig fråga som vi får här på cfd-handel.nu är hur mycket pengar man kan tjäna på cfd handel.  Kan man tjäna tillräckligt mycket pengar för att det skall vara värd att handla med dessa certifikat trots den höga risken eller är det bättre att undvika att handla med CFD certifikat helt och hållet.

I denna artikel hittar du vårt försök att svara på den frågan.

tjäna pengarMan kan definitivt tjäna tillräckligt med pengar på CFD handel för att det skall vara värt risken att handla med CFD:er. Detta är sant så länge man handlar ansvarsfullt och använder olika metoder för att hantera och minska risken.   CFD:er är ett av de allra mest kraftfulla verktyg som man kan använda sig av på den finansiella marknaden och en skicklig handlare kan tjäna väldigt mycket pengar.  Seriösa CFD mäklare gör vad de kan för att underlätta handeln eftersom de vill att du skall tjäna pengar.  Ju mer pengar du tjänar desto mer pengar tjänar de.

Med detta sagt skall vi titta närmare på hur mycket pengar man kan tjäna.

Hur mycket pengar kan jag tjäna på CFD handel?

Det finns inga begränsningar för hur mycket pengar du kan tjäna på CFD handel. Detta enda som avgör hur mycket du tjänar är hur mycket du handlar, hur stora affärer du gör och hur skicklig handlare du är.  Det finns day traders som lever på att handla med CFD:er eftersom det är lättare att tjäna pengar på små rörelser med CFD:er än det är med aktier.

Hur mycket pengar kan jag tjäna på en CFD/en affär?

Det finns inget maximum belopp för hur mycket du kan tjäna på en CFD.  Det är möjligt att tjäna en obegränsat belopp varje gång man köper en CFD. Detta beror på att det inte finns något maximalt belopp för hur högt en tillgång kan stiga i värde.  En tillgång är värd vad köpare är villiga att betala för den och denna siffra kan stiga hur högt som helst. Vissa aktier rusar i värde med mer än 100% på viktiga nyheter.  Om detta inträffar kan du tjäna flera 10 000% procent på din investering

Det är dock relativt ovanligt att en tillgång stiger så snabbt. Det är betydligt vanligare att en aktie stiger 5-10% på en nyhet.  Även detta är tillräckligt för att du skall tjäna mer än 1000% på din investering om du har köpt en CFD med hög hävstång.   Det är inte ovanligt att tjäna mer än 1000% på en CFD transaktion.

I teorin kan du med andra ord tjäna en obegränsad mängd pengar men i verkligheten är dina vinster begränsade p.g.a den underliggande aktiens volatilitet.  Det är trots detta möjligt att tjäna mycket pengar på varje affär.

Observera att det som skrivs ovan är för vanliga (Bull) CFD:er där du tjänar pengar om den underliggande tillgången går upp i värde.  Om du handlar med Björn CFD:er, CFD:er där du tjänar pengar om den underliggande tillgången går ner i värde så finns det ett teoretisk tak för hur mycket du kan tjäna.