AvaTrade Recension

AvaTrade är en av pionjärerna när det kommer att erbjuda handel med Certificates for Difference (CFD) online.

AvaTrade, som är en del av den stora företagsgruppen AVA Group, började erbjuda handel online år 2006. De är förmodligen mest kända för sin valutahandel, men erbjuder även handel med en stor samling andra produkter, inklusive CFD.

AvaTrade har kontor i Brittiska Jungfruöarna, Irland, Australien och Japan.

Lägsta möjliga handelspost med CFD:er hos AvaTrade är 1 USD eller motsvarande.

Går det att handla direkt i webbläsaren hos AvaTrade?

Ja, hos AvaTrade kan du handla med CFD:er direkt i webbläsaren, du måste alltså inte ladda hem och installera någon handelsplattform.

avatrade

Går det att handla i mobiltelefonen / på surfplatta?

Ja, mäklaren erbjuder bra lösningar för handel med CFD:er i mobiltelefon och på surfplatta. Detta gäller både för Android och för iOS.

Vilka underliggare för CFD:s finns det att välja mellan?

AvaTrade erbjuder huvudsakligen aktiekurser, aktieindex, valutakurser och råvarupriser som underliggande för CFD:er, men även del ETF:er och obligationer (statspapper).

ETF = Exchange Traded Fund, det vill säga en fond där andelarna är noterade vid en börs.

Aktier & Aktieindex

Utbudet av underliggande aktier är mycket stort och det finns också många aktieindex att välja mellan,både giganter som S&P500 och lite mer lokala som vårt svenska OMX30.

FX

Vad gäller valutakurser så är över 60 olika valutapar tillgängliga. Många är förstås sådana som är utsatta för stor handel globalt – typiskt sådana där stora valutor som EUR, USD, CAD, AUD och GBP handlas mot varandra – men här finns även en del guldkorn att hitta för den som är intresserad av lite mer udda småvalutor.

Råvaror

Sektionen för råvaruhandel innehåller både metaller, jordbruksprodukter och energitillgångar. Förutom råolja ingår bland annat uppvärmningsolja, bensin och naturgas i utbudet av energitillgångar. Bland metallerna hittar vi bland guld, silver, platina, palladium och koppar. Exempel på jordbruksprodukter som går att välja som underliggande när man köper CFD:er här är kakao, kaffe, bomull, sojabönor, majs och vete.

Hur stor hävstångseffekt erbjuds?

Hos AvaTrade kan du använda en hävstång på upp till 200:1.

Detta innebär att du bara behöver täcka en halv procent av affärens storlek med pengar du har i ditt konto. Resten får du låna från AvaTrade, som ger dig kredit.

Att handla med hävstång är förstås riskfyllt och du riskerar att inte bara förlora de pengar du har i ditt konto utan också få en skuld till AvaTrade som du är skyldig att betala tillbaka.

Exempel: Du har 500 kronor i ditt konto och vill köpa CFD-instrument för 10 000 kronor. Du lånar därför 9 500 kronor från AvaTrade med hjälp av hävstångsfunktionen och genomför köpet. Din investering går inte bra utan förlorar helt i värde. Du har nu inte bara förlorat de 500 kronor du hade i ditt konto utan du är också skyldig AvaTrade 9 500 kronor.

Riskera aldrig mer pengar än vad du har råd att förlora!

Hur stor hävstång som erbjuds varierar mellan olika CFD-produkter

Hos AvaTrade är hävstången 200:1 tillgänglig endast för vissa CFD:er. För andra erbjuds en mindre hävstång eller ingen hävstång alls, beroende på hur pass riskfylld AvaTrade bedömer att affären är. (Givetvis måste du alltid göra din egen riskbedömning innan du fattar något beslut om en investering; att AvaTrade erbjuder en stor hävstång för en viss CFD innebär inte på något vis att investeringen är att se som lågrisk.)

AvaTrade brukar erbjuda en stor hävstång för CFD:er som bygger på välkända och väletablerade aktieindex, såsom S&P500, Nasdaq 100 och Dow Jones Industrial Average (DJ30).

Vill du spekulera med något mer ovanligt som underliggande för en CFD kan du räkna med att erbjudas en mindre hävstång. Det är till exempel vanligt med ett tak på 50:1 för handel med CFD:er baserade på svenska OMX30.

Två andra exempel på underliggande där man brukar bli erbjuden en stor hävstång är råolja och guld, där det ofta är möjligt att acceptera hävstänger på 100:1 respektive 200:1 vid köp av CFD:er.

avatrade mobil

Hur stor välkomstbonus kan jag få?

Maximal välkomstbonus är 10 000 USD.

Vilken handelsplattform används?

Hos AvaTrade kan du handla med CFD:er på två olika plattformar:

 • MetaTrader4 (MT4)
 • AvaTrade

MetaTrader4 är en mycket välkänd handelsplattform som används av ett stort antal handelssajter online, så om du har ägnat dig åt värdepappershandel och liknande online tidigare är det mycket troligt att du redan är bekant med MetaTrader. Detta är förstås en stor fördel. Dessutom är MT4 kompatibel med en lång rad sidotjänster eftersom de utvecklats just för att passa ihop med den här plattformen.

AvaTrade är en plattform som tagits fram särskilt för AvaTrade. Den är mindre än MetaTrader och är man nybörjare kan det vara bra att starta med AvaTrade istället för MetaTrader eftersom det är enklare att få överblick hos AvaTrade. Exempel på sidotjänster som är kompatibla med AvaTrade är RoboX, Mirror Trader, API Trading, ZuluTrade och MQL5 Signal Service.

Konton

Standardkonto

Detta är det grundläggande och absolut vanligaste handelskontot.

MAM Account

För professionella handlare och förvaltare som smidigt vill kunna hantera många individuella konton för sina klienter finns möjlighet att öppna ett MAM Account hos AvaTrade.

Shariakonto

För handlare som vill följa sharialag, till exempel vad gäller förbuden mot ränta, går det att skapa ett shariakonto hos AvaTrade.

Demokonto

Om du är nyfiken på att prova på CFD-handel hos AvaTrade rekommenderar vi att du börjar med skaffa ett demokonto. I demokontot kan du bekanta dig med handeln helt riskfritt eftersom du bara handlar med låtsaspengar. Det är en säker metod för att lära sig hur själva mekaniken fungerar, gå igenom CFD-utbudet, testa olika handelsstrategier, med mera.

Verktyg & Infotjänster

Mäklaren erbjuder verktyg för teknisk analys via Autochartist.

Utbildningsmaterial

De har gott om utbildningsmaterial tillgängligt för handlare som vill lära sig mer om CFD-handel. Oavsett om man är nybörjare som vill lära sig grunderna eller en van handlare som vill finjustera sin strategi finns det mycket matnyttigt att sätta tänderna i. En del är vanligt text men det finns även videor att titta på.

AvaTrade har också lanserat den separata utbildningssajten SharpTrader.com. Än så länge är den inte tillgänglig på svenska, däremot på engelska.

Här är några tips på ämnesområden där AvaTrade håller hög kvalité på sitt utbildningsmaterial:

 • Kortsiktig handel vs. långsiktiga investeringar
 • Valutahandel (av stort intresse för dig som vill köpa CFD:er där valutakurser fungerar som underliggande)
 • Beräkning av prisrörelser
 • Teknisk analys och signalhandel

Erbjuder AvaTrade gratis handelssignaler (trade signals)?

Nej

Reglering

I den Europeiska Unionen agerar AVATrade EU Ltd, som är reglerat av den Irländska Centralbanken (licensnumret är C53877).

 • AVA Trade Ltd är reglerat av B.V.I Financial Services Commission i Brittiska Jungfruöarna
 • Ava Capital Markets Australia Pty Ltd är reglerat av ASIC (No.406684)
 • Ava Capital Markets Pty är reglerat av South African Financial Services Board (FSPNo.45984)
 • Ava Trade Japan K.K. är reglerat i Japan av FSA (No.1662) och FFAJ (No.1574)

Insättningar och uttag

Transaktionsmetoder

AvaTrade accepterar många olika transaktionsmetoder, inklusive flera olika kort och e-plånböcker. Man kan till exempel använda sig av VISA, MasterCard, PayPal, WebMoney, Skrill eller Neteller.

I normalfallet kan man endast göra uttag via en metod som använts för en insättning, men det finns undantag.

Det kan ta upp till 5 bankdagar för din uttagsbegäran att behandlas.

AvaTrade har ett samarbete med MasterCard som gör att det går att ansöka om att få ett Ava Debit MasterCard. En stor fördel med att skaffa detta kort är att uttagen brukar gå mycket snabbare om man begär att de ska göras till debitkortet.

Kundtjänst

Du kan nå kundtjänsten  via telefon och e-post.

Det finns ett svenskt telefonnummer att ringa, så man behöver inte oroa sig över telefonräkningen. Telefonnumret är 0200-89 63 38.

E-post skickas via ett formulär på sajten.

avatrade
95/100

Viktigt Information:

Demokonto: Ja
Bonus:upp till $10 000
Hävstång:200:1
Licens:CBoI, ASIC, FSA, FSB
Plattform: AVATrade, MetaTrader, ZuluTrade och MQL5

Insättningar och Uttag:

Handla med:

 • CFD
 • Forex
 • Kryptovalutor
 • Aktier
 • Optioner

Handla på:

Avatrade erbjuder

Omfattande och välskrivet utbildningsmaterial som gör det lätt att lära sig att handa.

Kontakta Avatrade

Epost: Formulär på webbsidan.
Telefon: 0200-89 63 38.
Webbsida: https://www.avatrade.se/

Har du haft en negativ upplevelse med denna mäklare?