Kan man tjäna pengar på CFD handel

Det är vanligt att man hör folk säga att man inte kan tjäna pengar på CFD handel. Att CFD handel är en bluff för att mäklarna skall kunna lura till sig pengar från investerare som inte vet bättre. Från investerare som lockas av hur mycket pengar de kan tjäna och därför är blinda för hur stora riskerna är.  Men är detta verkligen sant. Är CFD handel en bluff eller kan man tjäna pengar på CFD handel?

kan man tjäna penagr på cfd handelAtt CFD handel är en bluff är en myt som sprids av handlare som inte förstår hur handeln fungerar.  CFD handel är ett verktyg för att tjäna pengar och om man inte vet hur man använder verktyget kommer man inte få det resultat man vill se.  Detta är sant för alla verktyg.  Läs en mer ingående analys av varför CFD handel inte är en bluff. Där kan du också läs mer om många vanliga myter som får investerare att tro att CFD handel är en bluff.

Det sanna svaret på frågan ”kan man tjäna pengar på CFD handel?” är mycket enkelt. 

Ja, Man kan tjäna pengar på CFD handel.  Om man är en skicklig handlare kan man tjäna mycket pengar.

Men man kan också förlora mycket pengar på CFD handeln om man inte vet vad man gör. Om man inte gör vad man kan för att minska risken. Om man inte håller ögonen på sina positioner.  Man kan om man har otur förlora mycket pengar.  Läs mer om hur mycket du kan förlora.

Vill mäklaren att jag skall tjäna pengar?

Seriösa mäklare vill att du skall tjäna pengar.  Det ligger i deras intresse att du gör det. De tjänar sina pengar från spreaden och från övernattningsavgifter.  Det ligger därför i deras intresse att du skall tjäna pengar så att du handlar mer och för allt högre summor.  Seriösa mäklare gör därför allt de kan för att göra det så enkelt som möjligt för dig att tjäna pengar.  Det finns dock aldrig någon garanti för att du skall tjäna dina pengar. I slutändan så avgör vilka CFD investeringar du gör huruvida du tjänar pengar eller inte.

Men jag har hört att CFD mäklare tjänar pengar om jag förlorar pengar

cfdDetta är inte sant för seriösa mäklare. Seriösa mäklare köper det underliggande instrumentet på den öppna marknaden och tjänar inga pengar på att du förlorar pengar.  De tjänar lika mycket pengar på oavsett om du tjänar pengar eller inte.

Med detta sagt så finns det oseriösa mäklare på marknaden som inte gör detta och som tjänar pengar om du förlorar pengar.  Jag rekommenderar att du undviker dessa mäklare.  Du kan läsa mer om detta längre ner på sidan.

Det finns andra finansiella instrument där man tjänar pengar om motparten förlorar pengar.   Ett exempel på detta är binära optioner.  Detta innebär dock inte att man aldrig skall investera i binära optioner. Binära optioner kan vara en värdefullt verktyg om man använder det på rätt sätt och handlar hos en ärlig mäklare.

Hur tjänar pengar på CFD handel

Det enklaste svaret är att man tjänar pengar genom att vara en skicklig handlare. Genom att köpa och sälja rätt CFD certifikat.  Det är inte svårt att tjäna pengar på CFD handel men det är viktigt att ta sig tid att lära sig handeln innan man investerar några större summor.  Man måste lära sig hur man väljer CFD:er och hur man hanterar risken man utsätter sig för innan man börjar handla för och riskera större summor pengar.

Många mäklare ger dig ett demo konto som du kan använda medan du lär dig hur du handlar. Detta demo konto låter dig handla med CFD certifikat för låtsaspengar.  Om du initialt förlorar lite pengar när du handlar med ett demo konto så spelar det ingen roll. Du har inte förlorat några riktiga pengar.   Jag rekommenderar att du drar nytta av detta demo konto och använder det för att handla tills dess att du har lärt dig hur man handlar och är skicklig nog att tjäna pengar på din handeln.  Demo kontot är ett mycket värdefullt verktyg som du skall använda så mycket som möjligt.  Det är  nyckel till att ständigt bli en bättre handlare.  Använd kontot så mycket du kan.  Läs mer om hur du använder ditt demo konto på vår sida om demo konton.

När du har tagit dig tid att välja en seriös mäklare och att lära dig hur handeln fungerar så är det inte särskiljt svårt att tjäna pengar på CFD handel.

Alla som är villig att anstränga sig lite kan  lära sig hur de blir framgångsrika CFD handlare.  Det är inte svårt.  Men om du tror att CFD handeln kan ge dig lätta pengar utan att du behöver anstränga dig så är CFD handeln inget för dig.   CFD handel belönar den som fokuserar på sin handel och straffar den som förväntar sig gratis pengar.

Undvik oseriösa mäklare om du vill tjäna pengar

Det är mycket viktigt att välja en bra seriös mäklare om man vill kunna tjäna pengar på CFD certifikat.  Det finns tyvärr oseriösa mäklare som gör det mycket svårt att tjäna pengar. Dessa erbjuder finansiella produkter som de kallar CFD certifikat men där du har en mycket mindre chans att tjäna pengar än du har hos en seriös mäklare. Dessa mäklare säljer produkter där de tjänar pengar om du förlorar pengar och där det ligger i deras intresse att du inte skall tjäna pengar.  Det finns också mäklare som inte betalar ut några pengar när man gör ett uttag.  Många av dessa oseriösa mäklare var tidigare mäklare av binära optioner men har nu även börjat erbjuda CFD certifikat för att öka sin inkomster.  Du bör undvika dessa mäklare som pesten. Hos dessa mäklare kan man inte tjäna några pengar.

Det är viktigt att du väljer en seriös mäklare om du vill kunna tjäna pengar på din CFD handel.  Välj alltid en mäklare som hedgar din position på den öppna marknaden, dvs en mäklare som köper det underliggande instrumentet på den öppna marknaden.  Mäklare som gör det tjänar inte pengar när du tjänar pengar. De tjänar pengar om du handlar mer vilket du är mer trolig att göra om du tjänar pengar.  Det är med andra ord i deras intresse att du tjänar pengar. En seriös mäklare vill att du skall tjäna pengar.  Undvik alltid mäklare som inte köper det underliggande instrumentet på den öppna marknaden.

Jag rekommenderar även att du undviker mäklare som bara har licenser från Malta eller Cypern.  Mäklare som är licenserade på mer seriösa marknaden, såsom i Storbritannien, måste följa mer strikta regler och är alltid ett bättre val.   En mäklare med licens från Malta eller Cypern kan vara bra men risken för att mäklaren inte skall vara det är större än den är för en mäklare som är licensierad på en mer mogen marknad.