CMC Markets

CMC Markets är en av de internationella trading sajter som inte bara välkomnar svenska handlare utan också erbjuder kundsupport på svenska. Huvudkontoret ligger i London och företaget är listat på Londonbörsen (LSE), så det rör sig inte om något litet ljusskyggt bolag med säte på någon avlägsen söderhavö. Den svenska CMC filialen har sitt konto på Hamngatan 11, 111 47 Stockholm.

Hos CMC Markets kan man skaffa sig exponering mot bland annat Contracts for Difference, Forex, kryptovalutor och aktier, och det går också att ägna sig åt spreadbetting. Totalt finns över 10 000 instrument tillgängliga, och under ett genomsnittligt år sker handel för en bra bit över 60 miljoner brittiska pund hos CMC.

Över 330 valutapar går att exponera sig mot hos CMC, inklusive tolv kryptovalutor. Du kan också tjäna pengar på prisfluktationerna hos 125 stycken råvaror (inklusive guld, silver och olja), drygt hundra olika index, över 8950 olika aktier fördelade över företag i 20+ olika länder, samt diverse obligationer och liknande värdepapper. I många fall sker din exponering via Contracts for Difference.

En nackdel med CMC Markets är att det inte finns något stöd för auto-trading (automatiserad handel med hjälp av algoritmer). Vi har också stött på vissa klagomål rörande kommissionernas storlek för CFD:er baserade på aktier.’

cmc markets sverige

Korta fakta om CMC Markets

 • License: Financial Conduct Authority i Storbritannien.  Den svenska filialen som du som svensk handlar i står under tillsyn av svenska Finansinspektionen.
 • Minsta insättning: ingen lägre gräns
 • Minsta handelspost: 0.01 post
 • Demokonto: Ja, det går att handla för låtsaspengar i ett demokonto
 • MT4 integration: Ja
 • Mobilappar: Ja, för iOS och Android
 • Auto trading: Nej
 • Muslimskt konto tillgängligt: Nej
 • FTSE spread för CFD: 1 pt
 • Oil spread for CFD: 3.0
 • EURUSD spread for FX trading: 0.7

Att komma igång

För den som ligger i startgropparna för att komma igång med handel är det praktiskt med sajter där man inte behöver sätta i något mastodontbelopp för att få öppna ett konto. Detta har CMC markets tagit fasta på och har inte något krav alls på hur mycket du måste sätta in för att börja handla. (Däremot kan den transaktionsmetod du väljer att använda ha en nedre gräns för hur små överföringar som kan göras.)

För att göra det ännu bättre för nybörjare erbjuder CMC också ett demokonto där man handlar med låtsaspengar. Perfekt för att lära sig hur handelsplattformen fungerar och prova på olika investeringsstrategier utan att behöva riskera några riktiga pengar. Även när man har hunnit bli varm i kläderna kan handel med låtsaspengar vara idealt för att till exempel testa ny funktioner eller prova utfallet för någon ny metod.

CMC Markets avgifter

Spread, kommissioner, med mera

Konstnadsstrukturen hos CMC är transparent och de är inte en sajt som försöker smyga på handlarna en massa finstilta avgifter.

Vissa klagomål har lyfts rörande kommissionernas storlek vid handel med CFD:er baserade på aktier.

Stop-loss avgift

En avgift som är viktig att ta i beaktande är den för garanterad stopp-loss. Vi vissa specifika nivåer vad gäller positionens storlek erbjuder CMC en garanterad stop-loos funktion, men att använda sig av denna service är inte gratis. Exakt var dessa nivåer ligger varierar mellan olika instrument.

Spread

För många populära produkter har CMC markets jämförelsevis små spread. Ett välkänt exempel är 0.7 point for valutaparen EUR/USD och USD/JPY. Generellt sett ligger spreaden kring 0.8 pips hos CMC, men det finns förstås individuella variationer och man bör alltid kontrollera exakt vad som gäller innan man gör någon affär.

Rabatter

Klienter som omsätter stora belopp på spreadbetting hos CMC kan erbjudas handelsrabatter. Detta gäller dock endast om man har ett professionellt konto.

Hävstångshandel

CMC markets erbjuder hävstångshandel för svenska handlare i enlighet med de konsumentskyddsregler som gäller inom Europeiska Unionen.

Det finns fem olika nivåer för handel på kredit, och varje nivå har sina egna villkor. Vilken nivå som gäller för dig beror huvudsakligen på din totala nettoposition per instrument.

CMC Markets handelsplattform

Hos CMC handlar du i handelsplattformen CMC Next Generation. Du behöver inte ladda hem och installera något i din dator, utan handelsplattformen öppnas direkt i webbläsaren.

Användargränssnittet är tydligt och det är inte svårt att navigera sig fram. Du kan göra olika anpassningar för att layouten ska passa dig och dina behov bättre.

En intressant funktion är länkningen som gör det möjligt för dig att koppla ihop flera stycken fönster, så att en ändring som görs i en modul träder i kraft även hos övriga länkade moduler.

Teknisk analys

Plattformen CMC Next Generation innehåller kraftfulla verktyg för hantering av diagram och tekniska indikatorer.

Exampel på praktiska funktioner:

 • Ritverktyg
 • Igenkänningsverktyg för mönster
 • Det går att ändra på tidspannet för att upptäcka både kortsiktiga och långsiktiga mönster och trender

Tekniska indikatorer

Det är vanligt att handelsplattformar online erbjuder några dussin tekniska indikatorer, men hos CMC har man slagit till på stort och ger dig tillgång till 75+ indikatorer.

Vad har andra handlare för sig?

När du har öppnat ett konto för handel med riktiga pengar får du tillgång till indikatorn ”client sentiment” som visar data om CMC:s klienters sammanlagda exponering, inklusive både köp och försäljningar för varje instrument. Du får alltså inte se hur några individuella handlare agerar, utan presenteras en sammanfattad bild av det allmänna läget på plattformen.

Mobil handel hos CMC markets

CMC markets har särskilda appar tillgängliga, både för Android och för iOS, för den som vill handla på sin smartphone eller surfplatta.

cmc markets mobil handel

Apparna fungerar mycket bra och erbjuder förutom själva handeln även funktioner som mobil-optimerade diagram, tekniska indikatorer, handelssignaler, och diverse handelsverktyg. Generellt sett visas användargränssnittet bäst om man håller telefonen eller surfplattan i horisontalt läge istället för upprätt. Detta gäller särskilt när man anpassar diagram, ritar trendlinjer och zoomar in och ut.

Om du vill veta mer om hur man användar apparna kan du besöka CMC:s sajt – där finns det flera stycken informationsspäckade videor.

CMC markets Konton

Det finns tre olika kontotyper hos CMC markets:

 • Demokonto (låtsaspengar)
 • Standardkonto (riktiga pengar)
 • Professionellt konto (riktiga pengar)

Om du ska ha ett standardkonto eller ett professionellt konto beror på i vilken kapacitet du handlar. Ur de allra flesta synvinklar är de helt eller närapå identiska, vad gäller faktorer som tillgängliga instrument, verktyg, account netting, handel i handelsplattformen och över telefon, positions-hedging, med mera. Däremot påverkas avgifterna av om du räknas som privat investerare eller icke-privat investerare, och det finns också lagar som reglerar hävstångshandel olika beroende på vilken typ av handlare man är.

Demokonto

Demokontot är för handel med låtsaspengar. Det är en perfekt metod för att lära sig hur plattformen fungerar, prova på nya verktyg, testa handelsstrategier, och så vidare, utan att förlora riktiga pengar. Precis som de övriga kontotyperna är demokontot tillgängligt både för desktop och mobila enheter, och du får tillgång till funktioner som diagram, verktyg, med mera, precis som vanligt. Demokontot är fyllt med £10 000 i låtsaspegar när du börjar och det finns ingen tidsgräns för hur länge du får använda det. Att öppna ett demokonto hos cms markets är väldigt snabbt och enkelt, och man behöver inte lämna ifrån sig någon kreditkortsinformation eller liknande.

Handelstider

Handelstiderna hos CMC Markets följer i stort sett vad som är kutym i branschen.

För att veta exakt vad som gäller och vara säker på att man har aktuell information är det säkrast att besöka den officiella sajten – där listas utförlig information. Behöver du veta handelstiderna för CFD under påskveckan så finns infon där och du slipper gissa dig fram.

Kryptovalutor

Hos CMC markets kan du exponera dig mot tolv olika kryptovalutor: BCH, BTC, ETH, LTC, XRP, EOS, DASH, XLM, NEO, MON, TRON, ADA

Spreaden för BTC ligger på tajta 0.6%

Transaktioner

Insättningar

Du kan sätta in pengar till ditt konto hos CMC via kredit- eller betalkort, till exempel VISA eller MasterCard, eller göra en banköverföring från ditt bankkonto.

 • Kortet måste vara i ditt namn.
 • Kortet måste använda säkerhetsfunktionen 3D Secure. Verified by VISA och MasterCard Secure Code är exempel på 3D Secure.
 • Du kan inte göra insättningar med American Express eller Diners.
 • Om överföringen sker från ett annat land än Sverige kan extra avgifter tillkomma.

Uttag

Uttag kan göras till ditt registrerade kreditkort/betalkort eller bankkonto.

En begäran om uttag behandlas normalt samma dag om den inkommer innan klockan 12:00 på dagen.

Om det har gått 12 månader eller mer sedan senaste överföringen till ditt kort måste du kontakta kundtjänsten innan du gör din begäran om uttag.

Om du vill göra ett uttag till ditt bankkonto kommer CMC markets att behöva en kopia/skärmdump av din kontoinformation som visar bankens namn, ditt för- och efternamn, kontonumret, och datum för när denna information inhämtades (får ej vara äldre än 3 månader). Detta krävs för att CMC ska uppfylla lagens krav. Informationen ska skickas till kundservice@cmcmarkets.se.

Tillsynsmyndigheter

CMC Markets UK Plc är auktoriserad av och står under tillsyn av UK Financial Conduct Authority (“FCA”) och the UK Gambling Commission.

Den svenska filialen CMC Markets UK Plc Filial Stockholm står under Finansinspektionens tillsyn.

Särskiljning av klientmedel

CMC Markets håller klienternas tillgångar helt skilda från de tillgångar som tillhör företaget. Detta innebär att om CMC går i konkurs eller liknande så kan fordringsägarna inte få tillgång till klienternas tillgångar, utan de ska betalas tillbaka till respektive klient.

Kundtjänst

Den svenskspråkiga kundtjänsten går att nå dygnet runt på telefon 08 5069 3203.

E-post skickas till kundservice@cmcmarkets.se.

Om CMC Markets

Den första tiden

Currency Management Corporation grundades av Peter Cruddas år 1989, och var på den tiden ett företag som fungerade som market maker för forexhandel. Då, i slutet av 1980-talet, var det svindlande att ens tänka på att vanliga människor i framtiden skulle kunna sitta i sina hem och ägna sig åt avancerad småskalig valutahandel över internet. Currency Management Corporation var dock tidigt ute och redan år 1996 släppte de sin första handelsplatform för realtidshandel i utländska valutor på nätet. CMC var alltså en av de riktiga pionjärerna inom den här nischen.

CMC markets växer

Kring millenieskiftet nådde CMC markets flera viktiga målstolpar online. År 2000 började man erbjuda handel med Contracts for Difference, och året därpå lanserade man spreadbetting på finansiella marknader. Idag utgör dessa två handelsformer en mycket stor del av CMC:s totala verksamhet.

Från millenieskiftet började CMC också sprida ut sig rent geografiskt, och man satte upp kontor i bland annat Sydney, Australien. Kontoret i New York City, USA öppande år 2003 och det i Toronto, Canada år 2005.

År 2007 var CMC så lovande att giganten Goldman Sachs fick upp ögonen för dem och köpte 10% av bolaget för £140 miljoner.

Finanskris

Finanskrisen som slog till år 2008 innebar att CMC:s vinster minskade rejält. Man fick stänga sju av sina kontor, personalstyrkan minskades ned och Peter Cruddas bytte ut sin ledningsgrupp. De olika åtgärderna fungerade och CMC lyckades överleva och ta sig igenom krisen.

Ny handelsplattform

År 2010 lanserae CMC markets sin nya handelsplattform CMC Next Generation, som förset med många innovativa funktioner för handlarna. Bland annat gick det nu att se fler decimaler i prisangivelserna för valutor.

Countdowns

Under sommaren 2015 började CMC markets erbjuda sin klienter Countdowns, vilket i princip är CMC:s version av binära optioner.

cmc markets logo
95/100

Viktigt Information:

Demokonto: Ja
Bonus:De erbjuder ingen bonus
Hävstång:200:1
Licens:FCA, Under Svenska Finansinspektionens tillsyn
Plattform: CMC Next Generation. MT4

Insättningar och Uttag:

Handla med:

 • CFD
 • Forex
 • Kryptovalutor
 • Aktier
 • Spreadbetting
 • Råvaror

Handla på:

Android,
Windows app,Windows,Windows 10,Mac,

CMC Markets erbjuder

Kontakta CMC Markets

Telefon: 08 5069 3203.E-post: kundservice@cmcmarkets.se.Hemsida: CMCmarkets.com

Har du haft en negativ upplevelse med denna mäklare?